Nyhetsbrev

April 2021

Café och Second hand
Vi är glada för det positiva mottagandet av dagens rätt sedan starten i mars. Afghanska, syriska och europeiska vegetariska rätter kan hämtas eller ätas på plats onsdagar, torsdagar, fredagar och lördagar.

Vi har fått väldigt mycket kläder den sista tiden och sorterarna har svårt för att hinna med. Lagerutrymmena är små. Därför tar vi en paus för inlämning av kläder under två veckor, fram till 10 maj. Vi tar bara emot hela och rena kläder.

   Fina prylar behöver vi däremot mer av!

Kassapersonal sökes till caféet på lördagar
Vill du ingå i ett glatt gäng som serverar mat och fika till våra gäster? Du behöver inte laga och baka (om du inte vill) men vi behöver någon som tar betalt och hjälper till med enkla göromål. Kassasystemet är lätt att lära sig. Vi har två arbetspass; 10-13, 13-15.30

Hör av dig till kontakt@mittpunkten.org

Kvällsöppet på Mittpunkten i sommar?
Vi vill gärna veta om ni gillar förslaget att ändra öppettiderna till enbart onsdagar och lördagar under veckorna 27-30, t ex kl 18-21. Det vore roligt att erbjuda lättare rätter, musik, annan underhållning och skapande aktiviteter, spel och lekar. Vi har nu möjlighet att sitta både på baksidans asfaltgård och i trädgården. Kom med synpunkter före 6 maj då vi tar beslut i styrelsen!

Känner du någon som vill uppträda på Mittpunkten? Vi kan inte betala gager, men möjligheten finns till frivilliga bidrag från publiken via Swish/kontant. Hör av dig till Ulla Premmert 0730 64 30 99 eller mail ulla.premmert@telia.com

Välkomna till Höörs mötesplats för
ekonomisk-social-ekologisk hållbarhet!

Mars 2021

Tack vare engagemang, flexibilitet och trogna besökare har Mötesplats Mittpunkten kunnat fortsätta ha öppet under detta svåra Corona-år. Även om många aktiviteter har pausats har öppettiderna utökats och caféets utbud utvecklats.

Lunchmat erbjuds fyra dagar i veckan:
Onsdag 12-17
Torsdag 11-15
Fredag 11-15
Lördag 10-15 (caféet öppnar kl11)

De duktiga kockarna; Marie N, Ragda, Marie T och Kobra skapar ständigt nya, frestande vegetariska/veganska rätter med inspiration från afghanskt, syriskt, europeiskt kök. Priserna är låga. Veckans soppa 55 kr, Dagens lunchrätt 75 kr, syrisk tallrik 60 kr. 
Vi vill undvika avfall och ber därför gästerna ta med egna matlådor om man vill hämta hem. Det finns även plastförpackningar som återanvänds. Det går fint att äta i caféet också som är stort, med många bord.
15 personer får uppehålla sig i cafédelen, med avstånd, tack vare att vi har separata in- och utgångar. Du går in bakre entrén och ut genom garagedörren som vetter mot Grönalundsvägen, mitt emot Tjörnarpsbuss. På så vis undviker vi stockning.

MUSIKBINGO på Mittpunkten
Varje söndag från kl 19 har Ricco MUSIKBINGO online runt om i Sverige med olika musikteman varje gång. Det erbjuds kunder till restauranger med takeaway och Mittpunkten anslöt sig söndagen den 14 mars. 
Man får en ”bricka” gratis när man handlar mat och väljer om man vill köra hemma vid datorn eller komma till Mittpunkten och ha sällskap (begränsat antal).
Mer info finns här: Spelare – MUSIKBINGO

Frivilliga medarbetare
Vi behöver fler frivilliga som arbetar i caféet, i second handkassan och med sortering av prylar och barnkläder. Är du intresserad? Läs mer här: Engagera dig
Akut behöver vi:
Onsdagar udda veckor kl14.30-17 i second handkassan
Fredagar kl 12-15 i second handkassan
Lördagar udda veckor kl 10-13 och 12.30-15.30 i cafékassan

Omflyttning i lokalerna
Innanför second hand har nu skapats ett utrymme för teknik, hemelektronik m m samt hantverk som medarbetare gjort. Vi har därmed plats att hänga ut fler kläder i båda korridorerna.
Vid bakre ingången finns nu en soffhörna för bland annat trumcirkel och mindre grupper. Vi behöver en (2 x 3 meter) eller två mattor (1,5 x 2 meter). 
Någon som har en mjuk, lättstädad matta över?

Välkomna till Mittpunkten!
mötesplatsen för ekonomisk/social/ekologisk hållbarhet

Vill du få nyhetsbreven per e-post, maila oss: kontakt@mittpunkten.org